Tästä artikkelista löydät perusvinkkejä SEO:n eli hakukoneoptimointiin.
1. Pidä kotisivustosi ajan tasalla yrityksesi tai toimialasi mukaan.
Yleisesti ottaen tärkeintä on aina sivuston sisältö, jonka tulee hyödyttää sen kävijöitä. On erityisen tärkeää käyttää avainsanoja artikkeleiden tai sivujen otsikoissa. Jos esimerkiksi myyt kenkiä ja teet erikoistarjouksen, voit kirjoittaa kolme nimeä, joilla on erilaisia vaikutuksia, kuten alla on esitetty:
Otsikko 1: Viikon tarjous – Tämä otsikko tuo sivustollesi vierailijat, jotka etsivät sanoja, kuten "hintatarjous" ja "viikko", mutta eivät johda heitä myymäsi tavaraan: kenkiin. Lopulta voit saada monia vierailijoita, jotka eivät ole kiinnostuneita tuotteestasi.
Otsikko 2: Tarjoa urheilukenkiä - Tämä otsikko sopii paremmin "kenkiä" etsiville. Tämä on kätevämpää, koska saat käynnit ihmisiltä, jotka ovat todella kiinnostuneita tarjouksestasi.
Otsikko 3: Urheilujalkineiden tarjous Lontoossa – Tämä otsikko on yhtä tehokas kuin otsikko 2, mutta se kaventaa tulokset niille, jotka ovat kiinnostuneita tarjouksesta otsikossa kuvailemassasi kaupungissa/osavaltiossa/maassa.
2. Käytä omaa verkkotunnustasi
Hakukoneet etsivät osuvuutta sivuston sisällöstä sekä sivuston verkkotunnuksen nimestä. Joten jos olet rakentanut hyvämaineisen brändin, tehokas strategia on, että verkkotunnuksesi nimi sisältää brändisi.
Jos et ole vielä luonut brändinimeä, voi olla parempi kuvailla yritystäsi tai toimialaasi verkkotunnuksen nimessä (esimerkiksi KengätSuomi.fi tai SuomiSaappaat.fi.
Voit rekisteröidä verkkotunnuksesi täällä olevien ohjeiden mukaisesti.
3. Nimeä kuvasi
Hakukone ilman kuvan kuvausta ei voi tunnistaa mitä kuvassa on. Jos lisäät kuvaan kuvauksen, se tulee mukaan kuvahakuun, jota monet sivustot eivät tällä hetkellä käytä – käytännössä kuvan otsikon avainsanoilla voi olla suurempi vaikutus kuin projektin SEO-asetuksiin syötetyillä avainsanoilla.
4. Linkitä sivustosi Google Search Consoleen
Kun olet hankkinut tarvittavan sisällön ja rekisteröinyt verkkotunnuksen, kannattaa vahvistaa sivustosi Googlelta, jotta voit aloittaa sen "indeksoinnin".
Katso ohjeet sivustosi vahvistamiseen täältä.
Jos haluat oppia lisää optimoinnista suoraan Googlessa, suosittelemme esimerkiksi Google Digital Garagen kursseja.
5. Sosiaalisten verkostojen tehokas käyttö
Vierailijoihin, asiakkaisiin ja kumppaneihin yhteydenpito on tärkeää ja tehokas tapa on käyttää sosiaalisia verkostoja. Sosiaalisia verkostoja on monia, mutta keskitymme Facebookiin, joka on yksi suosituimmista. Facebookissa voit luoda sivun "Faneille", jotain samankaltaista kuin fanisivumme Webnode, jonka näet täältä.
Saat lisätietoja Facebook-fanisivuista käyttämällä Facebookin suoraa apua.
Kun olet luonut Facebook-sivun, voit sijoittaa "Tykkää"-painikkeen sivustollesi tehdäksesi kävijöistäsi sivustosi faneja. Ohjeet "Tykkää"-painikkeen lisäämiseen Webnode-projektiisi löytyvät täältä.
6. Tarkista sivuston mobiiliversio
Monet käyttäjät käyttävät nykyään älypuhelimiaan Internetissä - trendi, joka kasvaa yhä enemmän maailmanlaajuisesti, ja on tärkeää, että puhelimessa oleva sivusto näyttää hyvältä.
Webnode-editori tarjoaa täysin responsiivisia ulkoasuja, joten sivu mukautuu automaattisesti puhelimeen, mutta suosittelemme tarkistamaan ulkoasun jopa niin, että esimerkiksi kuvat ja isommat elementit näkyvät kauniisti ja sivulla navigointi on käyttäjille miellyttävää.
Voit tehdä tarkistuksen helposti tietokoneella pienentämällä selainikkunan matkapuhelimen kokoiseksi.
VAROITUS: Kun optimoit sivustoasi hakukoneille, sinun tulee välttää vilpillisiä käytäntöjä (kuten piilotekstiä ja linkkejä, varastettua sisältöä tai automaattisesti luotua sisältöä), jotka johtavat ristiriitaisiin tuloksiin ja voivat estää sivuston näkymisen hakukoneissa.
VINKKI: Saat lisätietoja hakukoneoptimointia käsittelevästä artikkelisarjastamme.