I denne artikkelen kan du finne løsning løsninger på de vanligste tekniske problemene som kan oppstå med et Webnode-prosjekt. Vi tilbyr en stabil og pålitelig plattform og automatiserte kontrollsystemer kjører i bakgrunnen og rapporterer eventuelle ikke-standardiserte forhold. Så ofte blir alle eventuelle driftsstans løst av tekniske teamet vårt, og vi anbefaler å vente en stund før du eventuell sender inn en henvendelse.
Enkelte situasjoner kan ofte identifiseres ved hjelp av den viste feilmeldingen - hvis fremgangsmåten beskrevet nedenfor ikke løser problemet ditt må du bare logger inn og skriver til oss ved hjelp av kontaktskjemaet.
Generelt anbefaler vi at du redigerer nettstedet ditt i Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Safari.
Innholdet i denne artikkelen
1. Frontend (nettsiden fra utsiden)
2. Backend (administrasjon og redigerignsverktøyet)
3. E-posttjenester
1. Frontend (nettsiden fra utsiden)
1.1 Denne nettsiden er ikke tilgjengelig
Format på denne meldingen avhenger av nettleseren du bruker, men betydningen av den skal være veldig lik ("Denne nettsiden kan ikke nås" brukes i Google Chrome). Det kan være flere forskjellige årsaker til at en nettside ikke er tilgjengelig. Generelt anbefaler vi at du sjekker internettforbindelsen din eller prøver å sjekke nettsiden litt senere.
1.2 Feel lost?
En 404-melding kan vises i flere situasjoner. Denne feilmeldingen får du opp når du for eksempel flytter et domene fra ett prosjekt til et annet, men DNS-postene peker fremdeles til det opprinnelige prosjektet ditt. I dette tilfellet må du vanligvis vente 24 timer etter å ha flyttet domenet ditt.
En annen sak kan være at Premium-pakken på prosjektet med ditt eget domene har utløpt eller er fraværende (bruk av ditt eget domene er en premiumfunksjon og du trenger Premium-pakke). I dette tilfellet må du sjekke gyldigheten av Premium-pakken din under administrasjonen av nettsiden, og om det er nødvendig må du utvide den.
En relativt vanlig årsak kan også være å angi adressen i feil form. Så vi anbefaler å sjekke adresseformen i adressefeltet i nettleseren om den er riktig.
1.3 Oops
"Ooops!" Betyr vanligvis et teknisk problem. I denne forbindelse anbefaler vi å vente noen timer - det er mulig at vi opplever en driftsstans i editoren vår. Alternativt kan du selvfølgelig logge inn og skrive til oss ved hjelp av kontaktskjemaet.
1.4 Tilkoblingen din er ikke privat (your connection is not private)
Format på denne meldingen avhenger av nettleseren du bruker, men betydningen av den skal være veldig lik. Meldingen henviser til et problem med sikkerhetssertifikatet (SSL).
Enten du har et domene registrert hos Webnode eller en annen leverandør (og bare peker til Webnode via DNS-poster), logg inn og skriv til oss ved hjelp av kontaktskjemaet.
1.5 Nettsiden er suspendert / blokkert
Årsaken til blokkering kan være brudd på våre vilkår, veldig lang inaktivitet til prosjekteieren, en forespørsel fra prosjekteieren eller en bestemt innstilling av ditt eget domene. Om du opplever dette vennligst ta kontakt med vår kundesupport, logge inn og skrive til oss ved hjelp av kontaktskjemaet.
2. Backend (administrasjon og redigerignsverktøyet)
Problemer med at redigeringsverktøyet og administrasjonen av nettsiden din kan skyldes en delvis oppdatering av systemet - i dette tilfellet anbefaler vi å vente noen minutter og prøve å redigere senere. Hvis redigeringsverktøyet fremdeles ikke fungerer etter det, kan du prøve følgende prosedyrer:
2.1 administrering blir kontinuerlig ladet
Hvis du klikker på Rediger nettsiden, men kommer stadig tilbake til Mine prosjekter-side, eller redigeringsverktøyet oppfører seg på en lignende måte anbefaler vi at du tømmer nettleserens cache.
2.2 Funksjonen fungerer ikke som den skal
Når en av redigeringsplattform - funksjon ikke fungerer som den skal anbefaler vi å sjekke alt i henhold til instruksjonene i brukerveiledningen vår her. Det kan også være greit å sjekke om du har den nødvendige premiumpakken aktiv for den gitte funksjonen. Det kan du sjekke i prislisten for vanlige nettsider her eller i prislisten for nettbutikker her.
Komplikasjoner kan også skyldes av nettleserens fulle cache. Du kan prøve å slette den. Det er også mulig å korrigere statusen ved å publisere prosjektet eller ved å oppdatere siden (refresh) via tastekombinasjonen Ctrl + F5 (før du kjører oppdateringen anbefaler vi at du kopier større upubliserte tekster. De kan forsvinne etter oppdatering).
Hvis funksjonen viser tegn til feil oppførsel kan du logge inn og kontakte oss ved hjelp av kontaktskjemaet. Vi sjekker gjerne alt ved hjelp av vårt tekniske team
2.3 Feilmelding
Hvis du ser en av de ovennevnte feilmeldingene i redigeringsverktøyet kan det ha vært et kortsiktig brudd i tilgjengeligheten for redigeringsplattformen. Kontrollsystemer kjører i bakgrunnen for å overvåke utfall, og hvis de skjer løses situasjonen umiddelbart av tekniske teamet vårt.
Så hvis du ikke trenger å redigere nettsiden din med en gang anbefaler vi å vente i noen timer eller logge inn til Webnode-kontoen din og ta kontakt med kundesupportteamet vårt.
3. E-posttjenester
3.1 Nye innkommende meldinger er ikke i e-postboksen
Hvis du ikke ser innkommende e-postmeldinger i e-postboksen din på Webnode-portalen, og du vet at meldingen blir sendt til deg, anbefaler vi at du sjekker om videresending til en annen adresse ikke er satt opp på en slik måte at all e-post blir omdirigert dit. Om du ønsker at e-poster skal sendes til postkassen hos Webnode er det bare å oppgi den i "Vidersending av e-post" feltet - mer informasjon her.
Hvis du bruker en ekstern e-postklient (for eksempel Outlook, Thunderbird, Mail for Mac osv.) eller at kontoen er koblet til Gmail, anbefaler vi at du dobbelsjekker at DNS-postene i domenet ditt ikke har endret seg. Sørg også for at klienten er satt til å legge igjen en kopi av meldingen på serveren.
3.2 Den innstilte videresendingen fungerer ikke
Du finner generelle instruksjoner for å sette opp en videresending i denne artikkelen. Hvis videresending ikke fungerer som den skal må du først kontrollere at videresending er bekreftet av eieren av oppgitt e-postdresse. Generelt anbefaler vi å slette videresendingen og deretter sette den opp på nytt.
Hvis en feilmelding om at aktivering av videresending mislyktes fremdeles vises etter å ha klikket på lenken i bekreftelses-e-posten, anbefaler vi å slette informasjonskapsler i nettleseren.
OBS: Om du ønsker å teste videresending må du sørge for at du ikke sender e-posten fra adressen meldingene skal videresendes til. Enkelte e-postklienter , som f. eks. Gmail kan hoppe over en slik melding i innboksen.
3.3 E-postkontoen kan ikke settes opp i e-postklienten
Først og fremst er det en bra ide å sørge for at du skriver inn riktig passord. Du kan endre passordet ditt via eierens eller administratorens prosjektkonto i henhold til veiledningen her.
Sørg også for at du har angitt kontoinnstillingene riktig (servernavn, port, brukernavn, SSL / TLS). Du kan finne informasjon for spesifikke klienter i disse artiklene.
Hvis du har angitt alt riktig anbefaler vi at du tar skjermbilder av både feilmeldingen du får opp og innstillingene du har angitt. Du kan sende disse bildene til vår kundeservice og tekniske avdelingen vil undersøke dette nærmere. Det anbefales også å oppgi så mye informasjon som mulig om den nåværende tilstanden (hvor lang tid det tar, om du har gjort en endring osv.).
3.4 Utgående meldinger returneres
Det kan være flere årsaker til returnerte meldinger. I de aller fleste tilfeller er den spesifikke årsaken oppgitt i den returnerte meldingen (non-delivery rapport).
Vi anbefaler derfor at du går gjennom meldingen som ble returnert og non-delivery informasjonen sammen med den spesifikke feilmeldingen og feilkoden. Vanlige feil inkluderer:
550 5.1.1 Bruker ukjent / Bruker eksisterer ikke. Mottakerens e-postkonto er enten inaktiv eller adressen kan inneholde en skrivefeil. Kontroller at adressen er riktig eller ta kontakt med mottakeren for å få bekreftelse på en annen måte.
550 5.7.1 Mottakeradresse avvist. Levering kan forhindres av feil e-postklient eller domeneinnstillinger. I dette tilfellet ber vi deg å sende skjermbilder av den nøyaktige feilmeldingen og innstillingene dine i e-postklienten direkte til vår kundestøte. Vi anbefaler å gjøre dette gjennom kontaktskjemaet etter innlogging.
550 5.7.1 Sender Policy Framework of `XYZ' domain denied your IP address. Denne meldingen indikerer et problem med meldingen du sendte eller videresendte. SPF (Sender Policy Framework) er en sikkerhetsprotokoll der domeneeieren bestemmer fra hvilke servere (IP-adresser) domenet deres kan sende e-post. Mottakeren sjekker om meldingen kom fra en autorisert server, og genererer en feil hvis meldingen kom fra en server som ikke er bekreftet på domenet, og returnerer den til avsenderen. Vennligst send hele meldingen med den gitte feilmeldingen via kontaktskjemaet (etter innlogging på Webnode) til vår kundestøtte.
OBS: Avsenderen av returnerte meldinger (non-delivery report) er vanligvis den såkalte MAILER-DAEMON (automatisk del av systemet for e-postkasser). Det nytter ikke å skrive til denne adressen. Ingen vil svare.
3.5 Meldinger sendt til din e-postadresse opprettet av Webnode blir returnert til avsenderen
Den nøyaktige årsaken til at meldingen ikke ble levert er gitt direkte i den returnerte meldingen, inkludert feilkoden. Mulige årsaker kan være::
A. Avsenderens server eller e-postadressen er på en svarteliste som fungerer som beskyttelse mot spredning av spam og skadelig innhold. Korrigering i dette tilfellet kan gjøres av avsenderen eller avsenderens e-postleverandør.
B. Meldingen avvises av et spamfilter med meldingen "Blokkert av SpamAssassin". Årsaken kan være svartelisting av avsenderen og avsenderens server eller inkludering av mistenkelige lenker eller vedlegg i selve e-posten. Det er ikke umiddelbart mulig å legge til en hvitliste (fjerne fra svartelisten), men det er mye mer praktisk for avsenderen å eliminere årsaken til problemet.
Du kan sende den returnerte meldingen (non-delivery) med en feilmelding og mulige vedlegg til vårt kundestøtte via kontaktskjemaet etter innlogging til Webnode. Vi sjekker gjerne alt.